Мітка: птах


Дятел сивий (Picus canus)

Дятел сивий (Picus canus)

Належить до родини Дятлові. Розмірами він мало поступається зеленому дятлові: 30 см завдовжки, розмах крил не більше 50 см, довжина крила 15 см, а хвоста – 11 см. Ареал поширення охоплює більшу частину Європи, за винятком Великої Британії, весь Сибір, межуючи на сході з Японією, а на півдні – з Персією. Сивий дятел харчується переважно […]

Дятел золотий шилодзьобий (Colaptes auratus)

Дятел золотий шилодзьобий (Colaptes auratus)

Цей птах трохи поступається розмірами нашому сивому дятлові. Верхня частина голови і задня половина шиї у нього попелясто-сірі; вуздечка, смужка біля ока, скроні, бічні частини голови та шиї, підборіддя і горло забарвлені у винно-червоний колір; велика смуга біля кутів рота і широка, у формі півмісяця, пляма на нижній частині шиї – чорні. Все оперення верхніх […]

Дятел зелений (Picus viridis)

Дятел зелений (Picus viridis)

Належить до родини Дятлові. Верхня частина голови, потилиця і широка, з вузенькою чорною облямівкою пляма біля кутів рота забарвлені в яскраво-червоний колір, який на тім’ї має сірий відтінок, верхня частина тулуба оливково-зеленого, трав’яного кольору, а біля крил помітніший брунатний відтінок; надхвістя і верхні покривні хвостові пера блискучі оливково-жовті. Вушна ділянка, підборіддя і горло – білі […]

Дятел великий строкатий (Dendrocopos major)

Дятел великий строкатий (Dendrocopos major)

Він цілком виправдовує свою назву, адже його оперення і справді дуже строкате. У самок пурпурової плями на потилиці немає. У молодих птахів маківка голови карміново-червона. Очі буро-червоні, дзьоб ясно-свинцевого кольору, ноги зеленувато-сірі. Довжина цих дятлів досягає 23–25 см, розмах крил 46–48 см, довжина крила 16, а хвоста – 8,5 см. Місце проживання великого строкатого дятла […]

Дятел білодзьобий (Campephilus principalis)

Дятел білодзьобий (Campephilus principalis)

Поширений у південній частині Сполучених Штатів і на острові Куба. Довжина птаха – 55 см, розмах крил – 80 см, довжина крила – 28 см, а хвоста – 19 см. Місцями проживання дятлів були заболочені широколисті або соснові ліси, де багато загиблих і трухлявих дерев. Тримались у глибині лісу, вибираючи найглухіші його ділянки, особливо в […]

Дрохва (Otis tarda)

Дрохва (Otis tarda)

Належить до родини Дрохвові, це найбільший з європейських птахів. Досягає завдовжки 1 м й більше. Голова, верхня частина грудей і частина крила – світло-сірі; спина покреслена чорними смужками на іржаво-жовтому тлі, нижні частини тіла білі; махові пера – сіро-бурі. Дрохви водяться в усій Європі, починаючи з Південної Швейцарії і Центральної Росії, і в Азії; взимку […]

Дрізд чорний (Turdus merula)

Дрізд чорний (Turdus merula)

Належить до родини Дроздові. Відрізняється від своїх родичів, хоча й не дуже різко, порівняно короткими і тупими крилами. Оперення старого самця рівномірно чорне; очі бурі, краї повік яскраво-жовті, дзьоб жовтогарячий, ноги темно-бурі. У старих самок верхня частина тулуба матово- чорного кольору, нижня на чорно-сірому тлі поцяткована по краях світло-сірими плямами. Довжина птаха 15 см, розмах […]

Дрізд співочий (Turdus philomelos)

Дрізд співочий (Turdus philomelos)

Належить до родини Дроздові. Довжина його досягає 22 см, розмах крил 34 см, довжина крила 11 см, хвоста – 8 см. Співочий дрізд живе в більшій частині Європи, а також у Північній і Середній Азії, взимку часто залітає до Північно-Західної, а іноді й до Північно-Східної Африки. Заселяє різні типи лісів, і однаково численний як у […]

Дрізд кам’яний строкатий (Monticola saxatilis)

Дрізд кам’яний строкатий (Monticola saxatilis)

Належить до родини Мухоловкові. Голова, спина і надхвістя гарного голубувато-сірого кольору, а нижня частина тіла – яскраво-червона. Довжина тіла 19 см. Цей вид живе на схилах гір, укритих валунами, і в гірських районах до висоти 3000 м у Південній Європі. Гніздо влаштовують у розколинах скель, печерах або нішах на висоті до 7 м. Іноді будують […]

Деркач (Crex crex)

Деркач (Crex crex)

Належить до родини Пастушкові, відзначається сплющеним з боків, сильним тілом, коротким міцним дзьобом, середньої довжини ногами, опуклими крилами і коротким, майже схованим у покривних перах хвостом. Довжина тіла до 25 см і вага близько 150 г. Оперення його зверху темно-бурого кольору з оливково-сірими плямами, знизу попелясто-сіре, крила буро-червоні з жовтувато-білими плямами. Деркач поширений у Північній […]


Copyright © 2017 | Всеукраїнська Електронна Енциклопедія
Копіювання матеріалів "Всеукраїнської електронної енциклопедії" дозволяється лише зі згоди адміністрації проекту.
Украина онлайн