Мітка: Австралія


Качкодзьоб

Качкодзьоб під водою

  Дивовижний ссавець, щелепи якого вкриті роговим чохлом.   Незвичайно розмножується качкодзьоб: самка відкладає 2 яєць у глибокій норі і зігріває їх. Коли малята з’являються, вигодовує їх молоком.   Живуть качкодзьоби біля річок, живляться рачками, черв’яками, личинками. До того ж він дуже прожерливий – з’їдає стільки корму, скільки важить сам. Оскільки качкодзьоб веде нічний спосіб […]

Вомбат

Вомбат

  На вигляд незграбні, а в дійсності досить спритні тварини. Довжина їх – до 1 м, вага – до 35 кг. Кінцівки у вомбата сильні, озброєні могутніми лопатоподібними кігтями, що пристосовані до риття. Активні лише вночі.   Живляться корінням, яке викопують з допомогою довгих кігтів, пагонами і травою. Іноді тварини роблять набіги на фермерські угіддя. […]

Райський птах

Райський птах

  У горах Австралії, в Новій Гвінеї та на сусідніх островах живуть райські птахи. До сімейства входить майже 40 видів цих птахів.   Самки непоказні, зате самці яскраві і прикрашені різнобарвним дивовижним пір’ям. Щоб привабити самок, у кронах дерев вони влаштовують голосний спів і демонструють своє неповторне вбрання. Нерідко птахи відривають листя з окремих гілок, […]

Птах-ліра (лірохвіст)

Лірохвіст з дитинчам

  Птах-ліра – справжня прикраса Австралії. Ще птаха називають лірохвіст. Це один з великих птахів – довжина його тіла з хвостом досягає 130 см. Під час шлюбних танців хвіст самця розпускається, як у павича, і стає схожим на музичний інструмент – ліру.   Голос у ліро-хвоста гучний і мелодійний. Він часто наслідує будь-які почуті мелодії […]

Кукабара

Кукабара

  Вранці позивні австралійського радіо відтворюють її крик. Місцеве населення любить цього птаха, тому розселили його в багатьох районах країни.   Деревний птах-рибалочка, що пристосувався до життя у чагарниках Австралії. Один з найбільших зимородків. Живе на сході Австралії. Довжина тіла – до 45 см. На відміну від звичайного зимородка кукабара зовсім не пов’язана з водою. […]

Молох (ящірка)

Молох, або тернистий дракон Австралії

  Назва цієї нешкідливої ящірки походить від імені жахливого і кровожерливого фінікійського божества Молоха, якому приносили людські жертви. Ареал обмежений виключно пустельними районами Австралії.   Довжина тіла з хвостом не перевищує 22 см.   У живленні переважають мурахи, яких ловить язиком.   Тримається одиноко. У кладці буває 3-10 яєць.   Веде денний спосіб життя. Пересувається […]


Copyright © 2017 | Всеукраїнська Електронна Енциклопедія
Копіювання матеріалів "Всеукраїнської електронної енциклопедії" дозволяється лише зі згоди адміністрації проекту.
Украина онлайн