Їжак

Їжак звичайний

Їжак звичайний.

Поширений по всій території України, у лісах, степах і горах. Уникає лише суцільних густих лісів і боліт.

Довжина – до 30 см, маса – до 1,3 кг.

Основу харчування складають комахи та молюски. Також поїдає жаб, ящірок, змій і дрібних гризунів.

Одиночна тварина. Під кущем або корінням дерева самка раз на рік приводить 3–8 голих сліпих дитинчат. Уже в перші години життя в них на голові та спині з’являються м’які голки.

Веде присмерковий спосіб життя. Восени влаштовує гніздо в норі, під вітроломом або в коренях дерев і залягає в сплячку.

Запасів на зиму не робить.

Напишіть відгук

Copyright © 2017 | Всеукраїнська Електронна Енциклопедія
Копіювання матеріалів "Всеукраїнської електронної енциклопедії" дозволяється лише зі згоди адміністрації проекту.
Украина онлайн