Чорний лелека

Чорний лелека

Чорний лелека.

Зберігся лише в глухих лісах Полісся та Карпат і Лісостепу. Раніше жив по всій Україні.

Маса не більше 3 кг, розмах крил – 1,5–2 м.

На болотах і вологих лісових лугах полює на великих комах, жаб, ящірок, змій і дрібних ссавців.

Своє велике гніздо влаштовує на високих деревах або на скелястих карнизах. У кладці – 4–5 яєць. Насиджують і годують пташенят обоє батьків. Зимує в тропіках Африки. На відміну від білого лелеки, уникає людини.

Напишіть відгук

Copyright © 2017 | Всеукраїнська Електронна Енциклопедія
Копіювання матеріалів "Всеукраїнської електронної енциклопедії" дозволяється лише зі згоди адміністрації проекту.
Украина онлайн