Чорний гриф

Чорний гриф

Чорний гриф.

Зберігся лише в найбільш важкодоступних горах Криму.

Довжина тіла – 100–110 см, розмах крил – до 3 м, маса – до 12 кг. Живиться тушами мертвих тварин.

Утворює постійні пари. Свої величезні гнізда влаштовує на деревах. Єдине яйце насиджує майже два місяці.

Потім ще 3–4 місяці пташеня потребує опіки. Своє дитинча грифи вигодовують напівперетравленим м’ясом.

Напишіть відгук

Copyright © 2017 | Всеукраїнська Електронна Енциклопедія
Копіювання матеріалів "Всеукраїнської електронної енциклопедії" дозволяється лише зі згоди адміністрації проекту.
Украина онлайн