Фазан

Фазан

Фазан.

Один із найкрасивіших птахів нашої фауни. Поширений у південних регіонах України, у Криму та Карпатах, по річкових долинах проникає і в Степ. Живиться рослинною їжею. Самець завбільшки зі свійського півня.

Маса тіла – від 1 до 1,5 кг. Тримається на індивідуальній ділянці.

У гнізді – 8–14 яєць. Пташенят виводить і опікує самка.

Напишіть відгук

Copyright © 2017 | Всеукраїнська Електронна Енциклопедія
Копіювання матеріалів "Всеукраїнської електронної енциклопедії" дозволяється лише зі згоди адміністрації проекту.
Украина онлайн