Стерв’ятник

Стерв’ятник

Стерв’ятник.

Зрідка зустрічається в горах Криму, нині майже зник.

Довжина тіла досягає 75 см, маса – приблизно до 2,5 кг.

Живиться стервом і різними м’ясними відходами. Вміє розбивати знайдені пташині яйця, кидаючи в них камінням.

Утворює постійні пари. Гніздиться переважно на скельних карнизах та серед руїн старих будівель. У кладці найчастіше буває 1–2 яйця.

На зиму відлітає на Південь.

Напишіть відгук

Copyright © 2017 | Всеукраїнська Електронна Енциклопедія
Копіювання матеріалів "Всеукраїнської електронної енциклопедії" дозволяється лише зі згоди адміністрації проекту.
Украина онлайн