Степовий тхір

Степовий тхір

Степовий тхір.

Ареал охоплює більшу частину території України, за винятком Карпат. Лісів уникає, населяє будь-які відкриті місця – узлісся, луки, схили вибалків.

Довжина – до 56 см, маса – 2 кг.

Його здобич – ховрашки, сліпаки та хом’яки. Крім того, полює на жаб, ящірок, змій (навіть отруйних) і птахів. Узимку іноді нападає на бабаків, проникаючи в їхні нори. Живе поодинці. Самка приводить до 12 сліпих дитинчат. Самець не бере ніякої участі у вихованні свого потомства.

Напишіть відгук

Copyright © 2017 | Всеукраїнська Електронна Енциклопедія
Копіювання матеріалів "Всеукраїнської електронної енциклопедії" дозволяється лише зі згоди адміністрації проекту.
Украина онлайн