Сліпак

Сліпак

Сліпак.

Характерний мешканець Степу й Лісостепу. Живе там, де збереглися нерозорані ділянки луків та степів. Зустрічається й на узліссях із багатим травостоєм.

Довжина – 25 см. Живиться кореневищами, бульбами, цибулинами та насінням. Веде підземний спосіб життя, тому, на відміну від крота, очі в нього відсутні взагалі. Одиночна тварина. Раз на рік самка приводить 2–4 дитинчат. Активний протягом усього року.

Сліпак риє землю… зубами. Лапами він лише відкидає розрихлений ґрунт. Опинившись у тупику, він здатний миттєво дати «задній хід». При цьому в галереї нори сліпак однаково впевнено рухається як уперед, так і назад.

Напишіть відгук

Copyright © 2017 | Всеукраїнська Електронна Енциклопедія
Копіювання матеріалів "Всеукраїнської електронної енциклопедії" дозволяється лише зі згоди адміністрації проекту.
Украина онлайн