Перегузня

Перегузня

Перегузня.

Порівняно невеликий звірок, мешканець сухих степів південної частини України. У горах зустрічається на альпійських луках.

Довжина тіла – до 35 см, хвоста – 16–20 см, маса – 300–500 г. Живиться дрібними гризунами, птахами та їхніми яйцями, ящірками, а також соковитими плодами і ягодами.

Навесні самка приводить 8–12 дитинчат, які швидко ростуть і стають самостійними.

Напишіть відгук

Copyright © 2017 | Всеукраїнська Електронна Енциклопедія
Копіювання матеріалів "Всеукраїнської електронної енциклопедії" дозволяється лише зі згоди адміністрації проекту.
Украина онлайн