Зубри

Зубр

Зубр.

У давні часи населяв Карпати, Полісся та Лісостеп. По річкових долинах потрапляв і в Степ. В Україні був повністю знищений. Із початку 20 століття завдяки міжнародним зусиллям чисельність цієї тварини поступово відновлюється. Любить відкриті лісові галявини.

Досягає висоти в холці до 2 м і маси до 1000 кг. Це найбільша наземна тварина європейської фауни. Добре бігає, може долати перешкоди заввишки до 2 м.

Живиться, пагонами та корою дерев і кущів, а також різними травами.

Самки з телятами ведуть стадний спосіб життя, а старі бики тримаються поодинці. Самка приводить одне теля, котре одразу слідує за матір’ю.

Напишіть відгук

Copyright © 2017 | Всеукраїнська Електронна Енциклопедія
Копіювання матеріалів "Всеукраїнської електронної енциклопедії" дозволяється лише зі згоди адміністрації проекту.
Украина онлайн