Золотомушка жовточуба (корольок)

Золотомушка жовточуба (корольок)

Золотомушка жовточуба (корольок).

Зустрічається в горах і лісах Криму, в Карпатах і Поліссі. Це найменша пташка хвойних лісів нашої країни.

Довжина тіла з хвостом не перевищує 11–25 см, маса – не більше 8–10 г. Живиться переважно комахами.

Гніздо діаметром 8–10 см пара корольків будує високо над землею.

У кладці буває 8–10 крихітних яєчок. За літо корольки встигають вигодувати по два виводки. Взимку ці пташки широко кочують і часто в пошуках їжі залітають у міські парки.

Напишіть відгук

Copyright © 2017 | Всеукраїнська Електронна Енциклопедія
Копіювання матеріалів "Всеукраїнської електронної енциклопедії" дозволяється лише зі згоди адміністрації проекту.
Украина онлайн