Заєць-русак

Заєць-русак

Заєць-русак.

Поширений по всій Україні. Охоче відвідує сільсько-господарські землі, уникає лише глухих лісів і боліт.

Довжина – до 68 см, маса – до 6 кг. Швидкість бігу – до 70 км за годину. Живиться трав’янистою рослинністю, охоче годується корою та гілками кущів, в садах обгризає плодові дерева.

Живе поодинці. Самка двічі, а за сприятливих умов і тричі на рік приводить 3–4 добре розвинених і зрячих зайченят. Мати залишає дитинчат десь у потаємному місці й навідує зрідка, тільки щоб нагодувати молоком.

Хижаки не можуть знайти зайченят у густій траві, оскільки ті практично не мають запаху. За два тижні вони стають самостійними.

Напишіть відгук

Copyright © 2017 | Всеукраїнська Електронна Енциклопедія
Копіювання матеріалів "Всеукраїнської електронної енциклопедії" дозволяється лише зі згоди адміністрації проекту.
Украина онлайн