Жук-геркулес (Dynastes hercules)

Жук-геркулес (Dynastes hercules)

Жук-геркулес.

Вважається найбільшим жуком у світі. Живе на Антильських островах, у Гватемалі, Коста-Ріці, Нікарагуа і Панамі.

Розмір більшості особин самців становить 125–145 мм. Розмах крил самців – до 22 см. Тіло вкрите рідкими рудими волосками.

Максимальна довжина жука-геркулеса, за задокументованими даними – 171 мм, зокрема на великий ріг припадає близько половини, а самиця, що не має такого рогу, досягає завдовжки лише 91 мм.

Надкрила найчастіше оливково-зелені і начебто забризкані чорними крапельками; решта тіла має матово-чорне забарвлення, і лише на нижній частині рогу виділяється руда щіточка. Самиці цього виду набагато менших розмірів, матово-чорного кольору і не мають рогів.

Напишіть відгук

Copyright © 2017 | Всеукраїнська Електронна Енциклопедія
Копіювання матеріалів "Всеукраїнської електронної енциклопедії" дозволяється лише зі згоди адміністрації проекту.
Украина онлайн