Дрізд співочий (Turdus philomelos)

Дрізд співочий (Turdus philomelos)

У пісні співочий дрізд нерідко імітує деякі звуки інших птахів. Співає звичайно, сидячи у верховітті, майже весь світлий час доби, але найбільш активний вранці й увечері. Співає весь час, аж до кінця гніздового періоду.

Належить до родини Дроздові. Довжина його досягає 22 см, розмах крил 34 см, довжина крила 11 см, хвоста – 8 см.

Співочий дрізд живе в більшій частині Європи, а також у Північній і Середній Азії, взимку часто залітає до Північно-Західної, а іноді й до Північно-Східної Африки.

Заселяє різні типи лісів, і однаково численний як у листяних лісах, так і в тайзі. З усіх дерев для гнізд віддають перевагу хвойним – невисоким ялинам та ялівцям. На землі, у купах хмизу гніздяться значно рідше, ніж інші дрозди. Деякі пари роблять дві кладки. Яєць в основному 5. Яйця яскраво-блакитні, з нечисленними темними цятками.

Пташенят вигодовують різними комахами і дрібними черв’яками.

Дрозди можуть вважатися найкращими співаками серед усіх співочих птахів, а першість належить співочому дрозду.

Харчується він безхребетними; восени також їдять різні ягоди.

Напишіть відгук

Copyright © 2017 | Всеукраїнська Електронна Енциклопедія
Копіювання матеріалів "Всеукраїнської електронної енциклопедії" дозволяється лише зі згоди адміністрації проекту.
Украина онлайн