Дрофа (дрохва)

Дрофа (дрохва)

Дрофа (дрохва).

Типовий житель степів та інших відкритих просторів. Найбільший птах України. Довжина самця перевищує 1 м, маса – 20 кг.

Живиться рослинною їжею, комахами та іншими дрібними тваринами.

Пар не утворює. В кладці буває лише 2 яйця. Насиджує та виховує пташенят самка. Вигодовує малят комахами. Дорослішають пізно: самки в 2–4 роки, самці – лише у 5–6 років.

Напишіть відгук

Copyright © 2017 | Всеукраїнська Електронна Енциклопедія
Копіювання матеріалів "Всеукраїнської електронної енциклопедії" дозволяється лише зі згоди адміністрації проекту.
Украина онлайн