Дельфін-білобочка

 Дельфін-білобочка

Дельфін-білобочка.

Поширений біля узбереж і у відкритих водах Чорного моря. Довжина тіла досягає до 2,6 м, маса – до 100 кг.

Пірнаючи, може залишатися під водою до 5 хвилин. У погоні за здобиччю здатний, розігнавшись, розвивати швидкість до 55 км за годину. Це один із найшвидкісніших видів дельфінів.

Живиться дрібною рибою – в першу чергу хамсою, кількою та іншими зграйними видами, орієнтуючись під водою з допомогою ультразвукової ехолокації. Завдяки ехолокації тварина зберігає здатність ловити рибу та ухилятися від перешкод, навіть втративши зір.

Тримається стадами по кілька сотень, а то й тисяч особин.

Самка народжує одне дитинча, якого півроку годує молоком. Малюк стає дорослим лише в 4 роки.

Напишіть відгук

Copyright © 2017 | Всеукраїнська Електронна Енциклопедія
Копіювання матеріалів "Всеукраїнської електронної енциклопедії" дозволяється лише зі згоди адміністрації проекту.
Украина онлайн