Вовк звичайний

Вовк з вовченятами після полювання

Вовк з вовченятами після полювання.

Невибаглива до ландшафту тварина, розповсюджена по всій Україні, крім Криму.

Рекордні розміри: довжина тіла – до 2 м, маса – до 80 кг. Зазвичай значно дрібніші. Полює на копитних тварин, проте часто поїдає гризунів і стерво. Утворює сімейні групи. Потомство приводить тільки подруга вожака. Вона народжує 5–6 сліпих вовченят, які залишаються з батьками до 2 років.

Вовк ставиться до людини вкрай боязко (якщо, звичайно, він не хворий на сказ) і навіть не намагається захистити своїх вовченят. Може напасти тільки в запалі полювання на свійську худобу.

Напишіть відгук

Copyright © 2017 | Всеукраїнська Електронна Енциклопедія
Копіювання матеріалів "Всеукраїнської електронної енциклопедії" дозволяється лише зі згоди адміністрації проекту.
Украина онлайн